Ілюстрація / REUTERS

Запаси природного газу в українських підземних сховищах (ПСГ) станом на ранок 29 серпня збільшилися до 18 мільярдів кубометрів.

Читайте такожУкраїна отримуватиме газ із Румунії (схема)

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Відео дня

"Залишилося додати до початку опалювального сезону ще 2 мільярди кубометрів", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, Україна почала сезон закачування природного газу в підземні сховища газу 5 квітня. Планується до початку опалювального сезону в середині жовтня накопичити в підземних сховищах понад 20 мільярдів кубометрів газу.

До початку опалювального сезону 2018-2019 років Україна накопичила у ПСГ 17,2 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

Додаткові обсяги газу в сховищах необхідні, щоб спокійно пройти опалювальний період в разі, якщо Росія повністю припинить транзит свого газу через територію України.

Чинний транзитний контракт України з російським "Газпромом" був укладений у 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (з 1 січня 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.