За останні п'ять місяців газ для українців подешевшав на 30% / фото УНІАН

Ціна на газ для населення України у вересні буде знижена приблизно на 115 гривень за тисячу кубометрів.

Читайте такожУ Європі ціни на газ впали до десятирічного мінімуму

Про це під час Погоджувальної ради заявив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Відео дня

"Згідно з останньою інформацією, ціна на газ для населення у вересні буде знижена приблизно на 115 гривень за тисячу кубометрів. Таким чином, за останні п'ять місяців зниження ціни на газ для населення складає близько 30%", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, згідно з постановою Кабінету міністрів України, з червня Національна акціонерна компанія "Нафтогаз" зобов'язана продавати газ для населення за ціною, яка є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків - ціна для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі про середню митну вартість газу за минулий місяць, середньозважена ціна на Українській енергетичній біржі та ціна за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року. Компанія зобов'язана вибирати з них найнижчу.

"Нафтогаз України" розрахував нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями на серпень на рівні 4 653,54 гривні за 1 тисячу кубометрів.