Ілюстрація REUTERS

Міністерство енергетики США направляє в Україну експертну делегацію, яка сприятиме забезпеченню влади України необхідними ресурсами для того, щоб Україна більше не була вразливою до перебоїв енергопостачання з Росії. Про це Посольство США в Україні оголошує в Facebook.

Читайте такожМіністр енергетики розповів про зустріч з ЄС перед газовими переговорами з Росією

«На знак прихильності енергетичній безпеці України та на прохання Адміністрації президента Зеленського, Міністерство енергетики США направляє в Україну експертну делегацію, яка допоможе в розробці зимового плану дій для вирішення критичних потреб під час зимового сезону 2019-2020», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що команда експертів сприятиме забезпеченню Адміністрації Зеленського і влади України необхідними ресурсами для того, щоб Україна більше не була вразливою до погроз від перебоїв енергопостачання з боку Росії.

«Делегація співпрацюватиме з експертами України для оцінки взаємозалежності у виробництві, передачі і розподілу енергії в усіх секторах, а також створить основу для вдосконалення скоординованого реагування на дефіцит енергії», - відзначили в посольстві.

Як повідомляв УНІАН, раніше віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович заявив, що переговори між Росією, Україною і ЄС про продовження транзиту російського газу через територію нашої країни призначені на 19 вересня.

Довідка УНІАН. Чинний транзитний контракт України з російським «Газпромом» було укладено у 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (з 2020 року) російський монополіст має намір максимально скоротити транзит свого газу через територію України.