Ілюстрація / REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» оголосила тендер на закупівлю послуг з проведення незалежних фінансових та антикорупційних розслідувань всередині групи.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

«З метою виявлення та знешкодження неправомірних дій, у тому числі і запобігання економічному шахрайству, НАК «Нафтогаз України» оголошує відкриті торги на закупівлю послуг з проведення незалежних фінансових та антикорупційних розслідувань (Forensic)», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожДепутати нікого крок до відділення ГТС від "Нафтогазу"

Зазначається, що послуги повинні бути надані підрядником до 31 грудня 2022 року і повинні включати розслідування підозрілих операцій, фальсифікацій фінансової звітності, порушень нормативно-правової бази, хабарництва і корупції, неналежних бізнес-відносин, незаконного привласнення активів, конфлікту інтересів.

Очікується, що залучення міжнародних експертів сприятиме побудові ефективної внутрішньої системи протидії корупції та вдосконаленню бізнес-процесів в компаніях групи «Нафтогаз».

«Початок співпраці з провідними компаніями світу в сфері боротьби з корупцією і хабарництвом є черговим кроком у реалізації стратегії нульової толерантності до корупції, яку реалізує група «Нафтогаз», - йдеться в повідомленні.

Очікувана вартість закупівлі послуг складає до 65 млн грн.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.