У Брюсселі відбулися тристоронні переговори щодо газу / фото УНІАН

Україна підтримала пропозицію Європейської комісії про об'єми і терміни майбутнього транзитного контракту з Росією, повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель за підсумками тристоронніх переговорів, які сьогодні відбулися у Брюсселі.

Читайте такожЗапаси газу в українських сховищах досягли десятирічного рекорду

«Ми повністю підтримуємо позицію наших європейських партнерів, враховуючи чітку позицію України щодо забезпечення безпеки поставок в регіоні, забезпечення стабільних поставок на європейські ринки газу, а також стабільних об'ємів, необхідних для роботи української ГТС», - сказав Оржель.

Відео дня

За його словами, пропозиція Європейської комісії базується на десятирічному контракті та на об'ємах 60 млрд куб. м газу на рік з можливістю збільшення до 90 млрд куб. м. Також він додав, що договір має бути підписаний на основі європейського законодавства.

Як повідомляв УНІАН, міністр енергетики й захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель перед початком переговорів у тристоронньому форматі Україна, ЄС і Росії про транзит газу провів зустріч із віце-президентом Енергетичного союзу ЄС Марошем Шефчовічем.