Гарантована квартальна ціна складе 6,765 гривні за кубометр / фото УНІАН

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" пропонує своїм клієнтам зафіксувати ціну на газ на перші чотири місяці 2020 року, яка на 12% нижче, ніж у минулому опалювальному сезоні, говориться в повідомленні компанії.

Читайте такожСтала відома ціна газу для населення після Нового року

"Уряд визначив, що є загроза стрімкого зростання цін на природний газ, якщо Росія припинить його транзит по території України. Тому НАК "Нафтогаз України" запропонував скористатися поширеним ринковим інструментом - застрахувати споживачів від ризику сильного подорожчання газу і зафіксувати квартальну ціну для населення на перші 4 місяці 2020 року.

Відео дня

Зазначається, що гарантована квартальна ціна становитиме 6,765 гривні (з ПДВ, без врахування вартості транспортування і розподілу газу) і діяти з 1 січня до 1 травня 2020 року. Це на 12% нижче, ніж у минулому опалювальному сезоні.

У компанії підкреслюють, що якщо хтось не захоче купувати газ за квартальною ціною, то його споживання можна оплачувати за щомісячною ціною. Вона буде змінюватися кожен місяць і буде формуватися на рівні з цінами для промисловості. На січень щомісячна ціна газу буде дорівнювати квартальній ціні - 6,765 гривні (з ПДВ, без врахування вартості транспортування і розподілу газу).

"Про своє бажання платити за щомісячною ціною вам необхідно повідомити нам до 24 грудня 2019 року", - відзначили в компанії, пояснивши, що це можна зробити через особистий кабінет на сайті компанії або відвідавши найближчий Центр обслуговування клієнтів з паспортом.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження гарантованої ціни на газ для населення на рівні 8 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів, що дозволить запобігти можливому тарифний стрибок навіть у разі припинення транзиту російського газу через Україну з 1 січня 2020 року.