Гончарук пояснив ситуацію з платіжками за газ / фото УНІАН

Поділ платіжки за газ на дві - окремо тариф на транспортування і окремо тариф на газ - це правильний крок.

Читайте такожНовий контракт на транзит газу дозволив здешевити газ на 20% - Оржель

Про це заявив під час години запитань до уряду в парламенті прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

«Щодо двох платіжок. Це правильний крок. Але, дійсно, правильніше було б, якби людина отримувала їх одночасно і одним документом. Тобто правильно розділити ці послуги, але при цьому правильно організувати, щоб це все одно був один документ. Ми зараз над цим працюємо», - сказав Гончарук. «Найближчим часом ми зробимо все, щоб оптимізувати і подавати людям інформацію в зрозумілішому і правильному вигляді. Це питання комунікації. Насправді, якщо скласти ці суми, все одно виходить менше, ніж люди платили б, якби ми з вами не працювали», - додав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 24 грудня 2019 року НКРЕКП схвалила підвищення тарифів на послуги 44 газорозподільних компаній України протягом першого півріччя 2020 року - від 30% до 2,5 раза залежно від компанії. Українці з січня 2020 року почали отримувати окрему платіжку з нарахуваннями за доставку газу газорозподільними компаніями.

4 лютого міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що НКРЕКП опрацьовує варіант скасування двох платіжок за газ.