false

Окружний адміністративний суд Києва визнав розпорядження Міністерства енергетики та охорони навколишнього середовища про дострокове припинення повноважень голови наглядової ради "Укргідроенерго" Валентина Гвоздія незаконним і відновив його на посаді.

Про це Валентин Гвоздій повідомив у своєму пості в Facebook.

"Сьогодні судом поновлено мої повноваження члена Наглядової ради ПрАт "Укргідроенерго". Оскільки рішення про припинення моїх повноважень було, очевидно, протиправним, його дію було зупинено", - написав Гвоздій.

Відео дня

Він також зазначив, що його випадок став прецедентом, і суд заборонив достроково припиняти повноваження незалежних членів Наглядової ради ПрАт "Укргідроенерго" будь-яким способом, крім того, що передбачено законодавством.

"Нагадаю, незалежного члена наглядової ради державного підприємства можна звільнити, тільки звернувшись до суду з відповідним позовом. Іншого порядку припинення повноважень законом не передбачено. Це і є гарантією незалежності членів Наглядової ради", - підкреслив Лавринович.

Голова наглядової ради також зазначив, що акціонер має право у будь-який момент припинити повноваження члена наглядової ради, але виключно в передбаченому законом порядку. Такі нюанси корпоративного права, по всій видимості, стали несподіванкою для Міненергоекології, вважає Гвоздій.