Раніше Віталій Шубін працював в ДТЕК та "Енергетичних ресурсах України" / facebook/vitaliy.vitaliy.752

Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Віталія Шубіна виконуючим обов'язки голови міністерства, повідомила прес-служба Мінекоенерго.

Читайте такожМіненерго хоче "через коліно" змінити голів держпідприємств та членів їхніх наглядових рад - нардеп

Згідно з повідомленням на сайті міністерства, Шубін у 2004-2011 роках працював на держпідприємстві "Енергоринок" (юрисконсультом відділу претензійно-позовної роботи, а потім начальником юрвідділу департаменту правового забезпечення).

Відео дня

З 2011 року по 2014 рік працював на різних посадах у приватному енергетичному холдингу ДТЕК.

З 2014 по 2016 рік - керівник юрдепартаменту, заступник директора з питань регуляторної діяльності та розвитку енергетичних проектів у приватній компанії "Енергетичні ресурси України".

У 2017-2018 роках керував Арцизької вітровою електростанцією, а також очолював за сумісництвом Ізмаїльську, Кілійську та Суворовську вітрові електростанції в Одеській області.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука та його уряд. Того дня парламент призначив Дениса Шмигаля новим главою Кабміну і затвердив новий склад уряду.

Новообраний прем'єр-міністр заявив про чотирьох вакансії міністрів в новому уряді, в тому числі про вакансії на посаду міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

29 серпня 2019 року на першому засіданні Верховної Ради 9-го скликання міністром енергетики та захисту навколишнього середовища був призначений Олексій Оржель. Таким чином, Міністерство енергетики та вугільної промисловості та міністерство екології були об'єднані в одне відомство.