REUTERS

У Міненерго РФ заявили, що після підриву двох ЛЕП в Криму існує ризик нестачі електроенергії на окупованому півострові у вечірній час.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі російського відомства.

"20 листопада вийшли з ладу ВЛ 220 кВ "Каховська – Титан" та ПЛ 330 кВ "Мелітополь – Джанкой". В стійках опор виявлені механічні пошкодження, ймовірно від вибухового пристрою. Опори знаходяться на території України, до з'ясування обставин Міненерго Росії в постійному режимі моніторить ситуацію з електропостачання кримських споживачів. В години вечірнього максимуму навантажень, при вимкнених ПЛ 330 кВ "Мелітополь – Джанкой" і ВЛ 220 кВ "Каховська – Титан", існує ризик обмеження електропостачання споживачів у Криму на величину до 50 -100 МВт", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЕнергопостачання Криму: в результаті підриву виведені з ладу 2 з 4 магістральних ліній

Заявляється, що за фактом аварії приведені в готовність резервні джерела живлення на території Кримського півострова. На поточний момент відключень на півострові немає.

Читайте також"Укренерго" заявляє, що постачає Крим електроенергією по двом лініям електропередач

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада в результаті підривів електричних опор в ніч на 20 листопада виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередач, за якими здійснюється енергопостачання території Криму.