Фото УНІАН

Заступник голови правління російського монополіста «Газпрому» Олександр Медведєв в інтерв'ю Reuters розповів про ризики для поставок газу до Європи через Польщу, оскільки Варшава ще не прийняла нові умови для транзиту.

Читайте такожЄврокомісія відповість на запитання Суду ЄС, який призупинив дію рішення про додатковий доступ "Газпрому" до OPAL

«Ми знаємо, що Польща не збирається продовжувати транзитну угоду. Це несе ризики для поставок газу в європейські країни, включаючи Німеччину»,— розповів він.

Відео дня

Пізніше віце-прем'єр Польщі Матеуш Моравецький прокоментував заяву представника «Газпрому». Він заявив, що припущення про ризик поставок газу до Європи через Польщу показує, що російська компанія є «невизначеним партнером» для країни, передає Прайм з посиланням на Bloomberg.

Раніше польська PGNiG, яка оскаржила в суді Євросоюзу рішення Єврокомісії про доступ «Газпрому» майже до всіх потужностей газопроводу OPAL, повідомляла, що суд став на її бік і призупинив рішення Брюсселя, в рамках якого російська компанія вже розпочала повністю використовувати трубопровід.