Окупанти лишили без світла кілька підконтрольних Україні сіл на Луганщині / УНІАН

Після того, як Україна відімкнула електропостачання на окупованих територіях, бойовики знеструмили населені пункти на підконтрольній Україні частині Луганської області. Без електропостачання залишились Трьохізбенка, Кряківка, Калаус, Оріхово-Донецьке Луганської області, це 1680 абонентів. Про це Луганська обласна державна адміністрація повідомила у Facebook.

Читайте такожВ Росії заявили про намір почати поставки електроенергії на окуповані території Луганщини

"Облдержадміністрація докладає максимальних зусиль для забезпечення електропостачання на підконтрольній Україні частині області. Головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом була проведена оперативна нарада за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, енергетиків, представників силового блоку", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Наразі ведуться роботи з підключення ПС 35 кВ "Трьохізбенка", які планують завершити до кінця дня 25 квітня.

"Усі магістральні лінії електропередачвзято під посилений контроль ЗСУ та ГУ Нацполіції в Луганській області. На випадок загострення ситуації відпрацьовано резервні можливості забезпечення електропостачання області", - підкреслили в ОДА.

Як повідомлялося, Україна з 25 квітня повністю припинила енергопостачання окупованій частині Луганської області.