У Москві відбувся другий цього тижня раунд переговорів віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойка і голови правління «Газпрому» Олексія Міллера.

Про це УНІАН повідомили в управлінні інформації компанії «Газпром».

«Сторони продовжили переговори щодо комплексу питань співпраці в газовій сфері», - йдеться у повідомленні. До того ж інших подробиць не наводиться.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, попередня зустріч Ю.Бойка і О.Міллера відбулася у Москві 6 лютого.

«Сторони обговорили питання, що становлять взаємний інтерес», - повідомили тоді у «Газпромі».

До цього Ю.Бойко і О.Міллер проводили переговори у Москві 22 січня.

26 січня «Нафтогаз України» підтвердив, що «Газпром» виставив рахунок на 7 млрд доларів за газ, який Україна не купувала у 2012 році. Позиція «Нафтогазу» полягає в тому, що компанія виконала всі фінансові зобов'язання перед «Газпромом» у 2012 році. Згідно із контрактом на закупівлю газу від 2009 року, мінімальний обсяг газу, до якого може бути застосована умова «бери або плати» (take-or-pay), становить 33,3 млрд кубометрів. «Нафтогаз України», за попередньою інформацією, придбав у 2012 році близько 25 млрд кубометрів газу. До того ж українська сторона своєчасно попередила «Газпром» про скорочення закупівель газу.

1 лютого посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив журналістам, що українська і російська сторони знайшли можливість перегляду ціни на газ для України без її вступу до Митного союзу. Проте у Кремлі наразі цю інформацію не підтвердили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рахунок від «Газпрому» - невдала демонстрація приборкання України