Ілюстрація REUTERS

Група компаній «Нафтогаз» за три місяці 2020 року отримала чистий прибуток у розмірі 3,2 млрд грн, що в 5 разів менше результату за перший квартал 2019 року, повідомила прес-служба компанії «Нафтогаз України».

Читайте такожГаз для населення подешевшає на 21%: скільки платитимемо

«Консолідований чистий прибуток Групи "Нафтогаз" за три місяці, що закінчилися 31 березня 2020 року, становив 3,2 млрд грн», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що за звітний період групою було видобуто 3,9 млрд куб. м і реалізовано 6,3 млрд куб. м природного газу. Чисті грошові кошти, що отримані від операційної діяльності, становили 0,9 млрд грн.

Також повідомляється, що загальна сума податків, сплачених групою в державний бюджет, становила в першому кварталі цього року 24,1 млрд грн.

«Криза, викликана Covid-19, і макроекономічна ситуація з різким падінням цін на газ в цьому кварталі створюють для нас складні умови. Рух грошових коштів від операційної діяльності в першому кварталі становив 10,9 млрд грн в порівнянні з 28 млрд грн за аналогічний період минулого року, без урахування припиненої діяльності. На результати значно вплинуло падіння цін і попиту на газ. Ми скорочуємо витрати та дотримуючись дисципліни в управлінні капіталом. Наш фінансовий стан стабільний з часткою зобов'язань на рівні 12,4%», - прокоментував результати фінансовий директор групи Петер ван Дріл.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.