Прокачування нафти по "Дружбі" зупинено / фото ua.depositphotos.com

Нафтопропід "Дружба" зупинений через падіння напруги. Через це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан скликав засідання Ради безпеки країни.

Про зупинку "Дружби" спочатку заявили в російській компанії "Транснефть", посилаючись нібито на повідомлення української сторони. Про це повідомляє "РІА Новости".

"Українська сторона нас інформувала, що вони призупинили прокачування в напрямку Фенешлітке (Угорщина, — Ред.) через падіння напруги", - сказав російським пропагандистським ЗМІ радник президента "Транснафти" Ігор Дьомін.

Відео дня

Як повідомляє Index, зупинка прокачування через "Дружбу" сталася через пошкодження об'єкта енергетичної інфраструктури після ракетних обстрілів України Росією.

ЗМІ повідомляють, що ракета РФ влучила в трансформаторну підстанцію системи електропостачання на білорусько-українському кордоні, що відповідає за безперебійну роботу нафтопроводу.

Угорська державна енергетична компанія MOL підтвердила припинення прокачування нафти через "Дружбу". "В результаті атаки тимчасово припинені поставки нафти по нафтопроводу "Дружба" в Угорщину, Чехію і Словаччину", - говорять в компанії.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан скликав засідання Ради безпеки у зв'язку з подією.

Довідка. Нафтопровід "Дружба" - найбільший у світі нафтопровід й основний маршрут, яким сира нафта потрапляє до Німеччини. Його загальна протяжність становить близько 5200 км. Маршрут нафтопроводу проходить від Росії до Білорусі, де розгалужується на дві лінії: Північну (Білорусь, Польща і Німеччина) і Південну (Україна, Чехія, Словаччина та Угорщина). 

Аварія на нафтопроводі "Дружба" в жовтні 

Польща ввечері 11 жовтня виявила витік на одній з ліній нафтопроводу "Дружба".  Згідно із заявою PERN, не було жодних ознак того, що відбулося втручання третіх сторін.

15 Жовтня польський трубопровідний оператор PERN заявив про відновлення перекачування сирої нафти по пошкодженому трубопроводу "Дружба".

У червні росЗМІ писали, що у Росії в Брянській області нібито намагалися підірвати нафтопровід "Дружба".

Вас також можуть зацікавити новини: