У Харківській області діють графіки відключення світла / фото УНІАН, Микола Тис

Станом на ранок 7 квітня продовжують застосовуватися мережеві обмеження на лініях оператора системи у Харківській області. В регіоні діють графіки відключень, знеструмлено 410 тисяч абонентів. Про це повідомила прес-служба Міненерго.

Зазначається, що також внаслідок нічної ворожої атаки було пошкоджено обладнання однієї з високовольтних підстанцій у Харківській області. Виникла пожежа, для ліквідації якої залучалися підрозділи ДСНС. Аварійно вимикалася високовольтна повітряна лінія – її включили в роботу.  Також внаслідок обстрілів на Харківщині відключалась високовольтна лінія обленерго, знеструмлювалися підстанція та побутові споживачі.

У Сумській області під час обстрілу знеструмлювалася підстанція, вимикалися побутові споживачі (всіх було заживлено за резервною схемою). Минулої доби вимикалась одна з високовольтних повітряних ліній у Донецькій області. Вранці 7 квітня вимикались високовольтні повітряні лінії на Дніпропетровщині та Миколаївщині. Обидві лінії включено в роботу.

Відео дня

Загалом об’єднаній енергосистемі України дефіциту електроенергії немає. Енергосистема України працює стабільно та збалансовано. Учора через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.

За даними Міненерго, на поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 1179 МВт*год. Також у невеликих обсягах експорт – 115 МВт*год.

Щодо ситуації на Запорізькій АЕС, вчора енергетики відремонтували та включили в роботу повітряну лінію 330 кВ "Запорізька ТЕС – Феросплавна", яка є резервним джерелом живлення для тимчасово окупованої станції. Вона була пошкоджена під час ворожого обстрілу 4 квітня. Наразі об’єкт отримує живлення від обох повітряних ліній – основної 750 кВ "Запорізька АЕС – Дніпровська" та резервної 330 кВ "Запорізька ТЕС – Феросплавна".

Проблеми з енергетикою у Харкові та області

Після атак РФ по обʼєктах енергетичної інфраструктури Харкова ситуація в місті дуже складна. Для відновлення спроможностей для постачання електроенергії та тепла потрібна складна і інтенсивна робота.

Міський голова Ігор Терехов повідомляв, що внаслідок російського удару 22 березня в Харкові зруйновані всі трансформаторні підстанції та пошкоджена ТЕЦ.

Водночас Зміївська ТЕС у Харківській області України була повністю зруйнована внаслідок масштабного російського ракетного удару 22 березня.

Вас також можуть зацікавити новини: