Уряд запропонував з 1 травня ввести річні контракти на газ / фото ua.depositphotos.com

З сьогоднішнього дня в Україні перестала діяти гранична ціна на газ для населення в розмірі 6,99 грн за кубометр, яка була введена в січні.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України" в Facebook.

Читайте такожНаступного тижня в Києві почнуть відключати опалення

Відео дня

У компанії нагадали, що для того, щоб захистити споживачів від подальшого зростання цін, уряд запропонував з 1 травня ввести річні контракти на газ, які будуть надані кожному споживачеві за замовчуванням.

"Наприкінці квітня всі постачальники мають оголосити не тільки ціну газу на наступний місяць, а і єдину фіксовану ціну на весь рік вперед, щоб споживачі були захищені в опалювальний сезон, коли й місячні ціни вищі, й споживання найбільше", - сказано в повідомленні.

У "Нафтогазі" вважають, що такий підхід дозволить зберегти конкуренцію на ринку газу і ніяк не суперечить ринковим реформам, на відміну від граничної ціни в 6,99 грн за кубометр, яку вже розкритикували в Міжнародному валютному фонді.

Що цьому передувало

Наприкінці січня 2021 року уряд встановив граничну ціну на газ у розмірі 6,99 грн за кубометр, дія якої завершується 31 березня 2021 року.

Газопостачальні компанії після завершення в кінці березня дії урядового обмеження ціни газу, запропонували населенню у квітні купувати блакитне паливо за тарифом від 6,75 до 8,85 грн за кубометр.