У Києві та в області застосовують екстрені відключення світла / фото УНІАН

Планові відключення електроенергії у Київській області стануть можливі приблизно у вівторок, 20 грудня.

"На цей момент у нас з електроенергією може знаходитись одночасно виключно половина споживачів Київської області, відповідно, 50% знаходиться без електроенергії. Без електроенергії знаходяться не постійно одні й ті ж абоненти, йде переключення. Але ми, на жаль, не можемо поки вийти в графіки, і зараз відбуваються екстрені відключення", - зазначив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в ефірі інформаційного телемарафону.

За словами голови ОВА, наразі близько 600 тис. населення області знаходяться без електроенергії.

Відео дня

"Дві доби люди працюють цілодобово, щоб відновити подачу електроенергії. Планується, що ми повернемось до планових відключень десь на вівторок", - повідомив Кулеба.

Відключення світла у Києві - що відомо

За даними генерального директора постачальника електроенергії Yasno Сергія Коваленка, ситуація з поставками електроенергії у Києві після ракетного удару росіян 16 грудня залишається складною та критичної:

"Деякі райони міста Києва страждають більше. Печерськ, частина лівого берега і деякі інші".

Президент України Володимир Зеленський розповів, де спостерігається найбільш складна ситуація з електропостачанням:

"Це Київ і область, це Вінниця і область, Львів і область, але і в інших регіонах, на жаль, масштабні відключення. Це Дніпро і область, Волинь, Житомирщина, Закарпаття, Івано-Франківщина, Одеса і область, Полтавська область, Тернопільщина, Чернігівщина, інші міста та області".

Вас також можуть зацікавити новини: