Більшість пошкоджень на енергооб’єктах вдалося усунути / фото УНІАН, Олександр Гіманов

До 20 грудня ситуація із електропостачанням в Україні залишатиметься складною, заявив в ефірі інформаційного телемарафону голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус.

За його словами, після ракетної атаки 16 грудня більшість пошкоджень на енергооб’єктах вдалося усунути. Електроенергію отримує більшість споживачів.

"Найскладніша ситуація в Дніпрі та області… Ми ще не повернулися до стану до ракетної атаки, і в системі існує дефіцит в районі 4 тис. мегават, найбільше відключень в центральній та східній частині України", - сказав він.

Відео дня

Герус зазначив, що у найближчі три дні (до 20 грудня) в Україні прогнозують похолодання, тож навантаження на мережі зросте, але після цього ситуація покращиться.

В найближчі день-два буде відновлено і запущена в роботу ще частина енергетичних об’єктів, тоді дефіцит зменшиться.

"До вівторка ситуація буде складною, але вона поступово покращуватиметься. З вівторка обсяг відключень має зменшитись і повернутись до показників декілька днів тому", - сказав Герус.

Ракетний удар росіян по енергосистемі

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня зранку Україна зазнала вже дев'ятої з початку жовтня масштабної російської ракетної атаки. Сили протиповітряної оборони знищили понад 60 із 76 випущених Росією ракет.

Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, в Україні внаслідок ракетної атаки росіян було пошкоджено близько дев’яти об'єктів генерації. Внаслідок влучань по енергооб’єктах у кількох областях по всій Україні було запроваджено аварійні відключення світла.

Станом на ранок 17 грудня в "Укренерго" повідомили, що енергосистема України продовжує відновлюватися, але наслідки дев'яти ракетних атак, все ще є значним. У зв'язку з цим всім обленерго доведені ліміти споживання.

Вас також можуть зацікавити новини: