Чернігів залишився єдиним містом в Україні, яке має намір не виконувати підписаний раніше Меморандум про непідвищення рівня тарифів для населення під час опалювального сезону 2021-2022.

Про це стало відомо під час засідання Конгресу місцевої та регіональної влади при Президентові України, яке пройшло 29 жовтня в Одесі.

Згідно зі звітами голів та заступників керівників обласних адміністрацій, Меморандум про збереження тарифів на рівні попереднього опалювального сезону в усіх областях виконується. Винятком стало лише одне місто, де місцева влада планує тарифи підвищити.

Відео дня

За даними заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, цим містом виявився Чернігів.

"У нас є одна ситуація у Чернігівській області: мер міста Чернігів пан Атрошенко збирається таки єдиним в Україні підвищити тарифи на опалення", - доповів Тимошенко.

Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус підтвердив інформацію Тимошенка.

За його словами, два великі теплопостачальні підприємства Чернігова вже направили міській владі свої пропозиції щодо підвищення тарифів. Втім, до винесення остаточного рішення це питання ще розглядатиметься профільною депутатською комісією.

Щоб Чернігів дотримувався Меморандуму та відмовився від підвищення тарифів, Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, попросив заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, голову Чернігівської ОДА В'ячеслава Чауса та голову правління Нафтогазу Юрія Вітренка провести додаткові переговори з мером міста.

Якщо ж і ці переговори не увінчаються успіхом, Зеленський попросив підключитися до вирішення питання секретаря РНБО Олексія Данилова: "Я хотів би попросити тоді секретаря Ради національної безпеки та оборони нам запропонувати якесь рішення у разі, якщо ми всі один одного не почуємо. Якесь рішення, яке підтримуватиме саме людей, незважаючи на те, в якому місті вони живуть, і хто у них менеджер міста".

Як раніше повідомлялося, Меморандум про непідвищення тарифів був підписаний 30 вересня під час засідання Конгресу місцевої та регіональної влади у Києві, яке пройшло під головуванням Президента Володимира Зеленського. Документ передбачає збереження тарифів на теплопостачання та гарячу воду у сезоні 2021-2022 на рівні минулого року.