REUTERS

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд призначив нового главу Європейського департаменту Фонду, завданнями якого стане, зокрема, курирування програми співпраці з Україною.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Фонду, новим главою департаменту стане данець Поль Томсен, який раніше очолював місію МВФ в Ісландії, Португалії та Греції. 

Колишній керівник Європейського департаменту МВФ Реза Могхадам пішов у відставку в липні цього року. 

Відео дня

Коментуючи нове призначення, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард відзначила, що Томсен – це «чиновник на своєму місці». 

«У роки фінансової кризи Томсен очолював місії в Ісландії – країні, що першою постраждала від фінансової кризи, в Греції та Португалії, – цитує Лагард прес-центр МВФ. - Останнім часом він опікується найбільш складними програмами в країнах Європи, включаючи Румунію і Україну». 

Читайте такожМВФ може виділити Україні $2,7 млрд на початку 2015 року

Як повідомляв УНІАН, МВФ має намір у середині листопада – після завершення формування нового уряду в Україні – направити до Києва місію для оцінки макроекономічної ситуації та потреб країни в зовнішньому фінансуванні, зокрема, в рамках дворічної програми кредитування української економіки загальним обсягом 17 млрд дол. 

Програму співпраці з Україною МВФ схвалив наприкінці квітня цього року. Із загального обсягу виділених коштів Україна вже одержала 4,5 млрд дол. Черговий транш в обсягу 2,7 млрд дол. може бути виділено нашій країні в січні 2015 року – після завершення роботи тут місії Фонду і обговорення оцінної доповіді місії на засіданні Ради директорів МВФ.