Загалом за рік служба підготувала 934 справи про відмивання коштів / фото УНІАН

Державна служба фінансового моніторингу за 2018 рік підготувала 934 матеріалу про операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів та з вчиненням іншого злочину, на суму 347,4 мільярда гривень.

Читайте такожНацбанк замінить монетами банкноти 5 та 10 гривень (відео)

Як повідомляє прес-служба відомства, за 2018 рік Держфінмоніторинг направив в правоохоронні органи 420 матеріалів з розслідування фактів відмивання коштів, отриманих від корупційних дій, розкрадання та привласнення державних коштів і майна на загальну суму 277,8 мільярда гривень.

Відео дня

"За 2018 рік Держфінмоніторинг направив в правоохоронні органи 100 матеріалів щодо фінансових операцій осіб, які можуть бути пов'язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму, та/або проведених за участю осіб, публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України", - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, Державна служба фінансового моніторингу України за результатами фінансових розслідувань в 2017 році передала до правоохоронних органів 712 матеріалів про підозрілі фінансові операції на суму 59,4 мільярда гривень.