Українцям у січні відшкодували ПДВ майже на 20 мільярдів гривень / фото УНІАН

Обсяг відшкодування платникам податку на додану вартість (ПДВ) у січні 2019 року становить 19,71 мільярда гривень, свідчать дані на сайті Державної казначейської служби України.

Читайте такожВідшкодування ПДВ в 2018 році перевищило 131 мільярд гривень - Фіскальна служба

У прес-службі Міністерства фінансів України назвали рекордної січневу суму відшкодування ПДВ, з неї - 8,7 мільярда гривень - за деклараціями листопада за результатами камеральних перевірок.

Відео дня

"Відшкодування ПДВ відбувається в автоматичному режимі, навіть якщо сума до відшкодування після завершення перевірок перевищує плановий показник на місяць", - зазначили у Мінфіні.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держказначейства, загальна сума відшкодування ПДВ у січні 2018 року становила 12 мільярдів гривень.

Державна казначейська служба в 2018 року відшкодувала платникам податків 131,7 мільярда гривень податку на додану вартість, що на 9,6% більше, ніж у 2017 році.

За даними Держказначейства, до п'ятірки найбільших одержувачів ПДВ в 2018 році потрапили Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, агрокомпанії "Кернел-Трейд" і "АДМ Трейдінг Україна", компанія "Нібулон", комбінат "Азовсталь".