Ілюстрація REUTERS

За рішенням Апеляційного суду Черкаської області до держбюджету України в рамках спецконфіскації зараховано майже 1,5 млрд грн.

Читайте такожДержбюджет України пішов у мінус на 12,3 мільярда

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко у Facebook. 

Відео дня

«Сьогодні рішенням Апеляційного суду Черкаської області до Державного бюджету зараховано в порядку спецконфіскації ще 1 млрд 478 млн грн», - заявив він.

Генпрокурор зауважив, що ці гроші будуть спрямовані на посилення обороноздатності України: «Армія отримає нові ракети, птурси, бронемашини, системи управлінням вогню. А прикордонники завершать комплексну систему облаштування держкордону». 

Наразі не вказується, в рамках якої конкретно справи відбулась ця спецконфіскація та кому належали конфісковані кошти. 

Речник генпрокурора Лариси Сарган в коментарі УНІАН заявила, що «деталі щодо цієї спецконфіскації будуть оприлюдніні пізніше, коли ми отримаємо інформацію від слідчого, щоб вам її озвучити».

Як повідомляв УНІАН, розпорядники бюджетних коштів у 2017 році використали 14 млрд грн з доступних для витрачання на цей період 22 млрд грн конфіскованих коштів екс-президента України Віктора Януковича.

28 квітня 2017 року секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов і генеральний прокурор Юрій Луценко заявили про набуття чинності рішення суду про зарахування до держбюджету 1,5 млрд дол., заарештованих на рахунках Януковича і його оточення.

Служба фінансового моніторингу України виявила 42 компанії-нерезидента, близькі до екс-президента Віктора Януковича, і у червні 2014 року заблокувала на рахунках 19 таких компаній 1,5 млрд дол.