Ілюстрація REUTERS

У 2018 році в США зареєстровано рекордний дефіцит торгівлі товарами – 891 мільярд доларів, свідчать дані Міністерства торгівлі США. Тобто, США придбали практично на 900 мільярдів доларів більше товарів з-за кордону, ніж продали покупцям з інших країн.

Читайте такожДержборг США досяг рекордної позначки в $22 трильйони

У 2018 році дефіцит торгівлі товарами та послугами в США становив 621 мільярд доларів – найвищий показник за десять років, пише “Голос Америки”.

Відео дня

США, як правило, мають суттєвий профіцит у торгівлі послугами, що включають витрати іноземних туристів, студентів, плату за фінансові послуга та інше.

В рамках своєї політики "Америка понад усе" президент Дональд Трамп оголошував про подолання розриву в торгівлі, який, на його думку, позбавляє США робочих місць і сприяє виведенню багатств від американців на користь іноземців.

Незважаючи, на запровадження митних тарифів на поставки імпортних товарів з Китаю, все ж імпортні поставки зростали випереджаючи зростання експорту.

Економісти зазначають, що високий курс долара сприяв здешевленню імпорту і робив експорт порівняно дорожчим і, що мита не здатні змінити цю ситуацію.