Ілюстрація REUTERS

Державна фіскальна служба України (ДФС) за результатами контрольно-перевірочної роботи підприємств у січні-лютому 2019 року донарахувала до сплати в бюджет 157 млн грн податків і зборів.

Читайте такожФіскальна служба підрахувала, скільки в Україні жінок-мільйонерів

Як повідомила прес-служба ДФС, зокрема, за цей період підприємствам – порушникам податкового законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів Фіскальна служба донарахувала до сплати понад 82 млн грн податку на доходи фізичних осіб, понад 68 млн грн єдиного внеску та майже 7 млн грн військового збору.

Відео дня

«Всього під час перевірок порушення законодавства виявлено у 43,1% перевірених суб'єктів господарювання. За рахунок вжитих заходів податкового контролю було виявлено близько 4,6 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцями без оформлення трудових відносин», - сказано в повідомленні.

За даними прес-служби, за результатами проведеної роз'яснювальної роботи роботодавці уклали додатково 29,1 тис. трудових договорів з найманими працівниками.

Крім того, за вказаний період ДФС залучила до державної реєстрації 3,4 тис. осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації.

«До бюджетів додатково сплачено понад 2,3 млн грн податків і зборів та 2,7 млн грн єдиного внеску», - додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, Державна фіскальна служба України (ДФС) за підсумками перевірок звітів за 2013-2017 рр. встановила 883 факти порушення платниками податків вимог законодавства про трансфертне ціноутворення, за результатами яких оштрафувала порушників на 256 млн грн.