Ілюстрація REUTERS

Управління з фінансового регулювання і нагляду Великобританії (FCA) оштрафувало підрозділ американського банку Goldman Sachs на 34,3 млн фунтів стерлінгів ($44,8 млн) за порушення у звітності.

Читайте такожЄвросоюз виписав агенції Fitch рекордний штраф

Про це йдеться в повідомленні британського регулятора, передають «Ведомости».

Відео дня

Goldman Sachs порушував вимоги щодо точної і своєчасної передачі даних про угоди протягом майже десяти років – з листопада 2007 року по березень 2017 року, стверджує FCA.

За цей час інвестиційний банк допустив в цілому 220,2 млн помилок у своїх звітах, йдеться в повідомленні. Наприклад, Goldman Sachs помилково повідомив регулятору про 6,6 млн транзакцій, які не вимагали декларування.

«Помилки в цьому випадку демонструють нездатність протягом тривалого періоду керувати і тримати контроль, що життєво важливо для цілісності наших ринків», – наводяться в повідомленні слова виконавчого директора FCA з питань правозастосування та нагляду за ринком Марка Стюарда.

Goldman Sachs погодився співпрацювати з регулятором і тому отримав знижку в 30% від загального штрафу. Без цього банку довелося б заплатити 49 млн фунтів стерлінгів ($64 млн).