Попри очевидну незаконність рішень НБУ судовий розгляд справи тривав три роки / фото УНІАН

28 березня 2019 р. Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов ТОВ "Ай Ті Фінанс" до Національного банку України. Суд визнав протиправними та скасував рішення НБУ "Про зупинення до усунення порушень надання послуг з переказу коштів у внутрішньодержавній платіжній системі 24NONSTOР, платіжною організацією якої є ТОВ "Ай Ті Фінанс" та рішення "Про виключення ТОВ "Ай Ті Фінанс" з операторів послуг платіжної інфраструктури внутрішньодержавної платіжної системи 24NONSTOP".

З повним текстом судового рішення можна ознайомитись за посиланням.

Як підкреслили в адвокатському об’єднанні "Павленко та Сергійчик", адвокати якого представляли інтереси компанії, попри очевидну незаконність рішень Національного банку України, судовий розгляд тривав три роки. Нагадаємо, що справа розглядалася Верховним Судом, який скасував попередні рішення та відправив справу на новий розгляд. При цьому Верховний Суд встановив, що НБУ не мав права приймати ті рішення, які ним були прийняті. З урахуванням висновків Верховного Суду, отримання остаточного судового рішення лише справа часу, зазначили в адвокатському об’єднанні "Павленко та Сергійчик".

Відео дня

У компанії заявляють, що наразі питання лежить в площині відшкодування шкоди, завданої неправомірним рішенням Національного банку України.

"Компанія ТОВ "Ай Ті Фінанс" налаштована рішуче. Винні мають понести відповідальність", – резюмують адвокати.