Ілюстрація REUTERS

Члени Європейської Бізнес Асоціації очікують проведення повноцінної реформи Державної фіскальної служби України (ДФС) і якнайшвидшого завершення періоду турбулентності в процесі її реформування.

Читайте такожЗМІ дізналися, хто очолить податкову та митницю

Як підкреслили в прес-службі Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), однією з довгоочікуваних реформ є реформа ДФС, зокрема, шляхом її розділення на державні митну і податкову служби, призначення керівників яких безпосередньо впливає на процес реформування.

Відео дня

"Адже саме вони (майбутні керівники податкової та митниці - УНІАН) разом з командою повинні посилити прозорість і якість сервісів. Щоб легальний бізнес не відчував дискомфорту від послуг, які надаються або мають надаватися. Тому бізнес очікує, що саме це є ключовою метою, і розпочате реформування ДФС конструктивно завершиться", - додали в ЄБА.

Як повідомляв УНІАН, бізнес-спільнота в Україні не відчуває позитивних змін у роботі митниць, про що свідчать результати складеного Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) Митного індексу, який у серпні-грудні 2018 року залишився на рівні попереднього періоду і становив 2,92 бала з 5 можливих.

За словами виконавчого директора Європейської Бізнес Асоціації Анни Дерев'янко, бізнес сподівається, що після завершення реорганізації Державної фіскальної служби якість комунікації між бізнесом і контролюючими органами, а також швидкість змін у митних органах відчутно зростуть.

Кабінет міністрів України в грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу шляхом поділу її на податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом з Міжнародним валютним фондом щодо нової 14-місячної програми stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів, процес реорганізації ДФС має бути завершений до кінця квітня поточного року.