Кабмін призначив Верланова головою податкової служби / фото УНІАН

Призначений голова Державної податкової служби України Сергій Верланов підтримує ідею команди новообраного президента Володимира Зеленського про загальне декларування доходів громадян.

Читайте такожНовопризначений голова податкової розповів про перші кроки на посаді

Про це він повідомив журналістам після сьогоднішнього призначення на засіданні уряду.

Відео дня

«Це - точка нуль, вона українському суспільству необхідна, щоб йти далі. Щодо адміністративної складової, то ми зробимо все можливе з великим акцентом на діджиталізацію, на електронний сервіс, щоб це пройшло якомога безболісніше для всіх громадян», - сказав він.

Також він висловив думку про те, що технічно цю ідею втілити в життя цілком можливо, оскільки практично кожен громадянин може стати користувачем електронного кабінету платника податків, а сервіс попереднього заповнення декларації про доходи зараз розвивається.

При цьому Верланов звернув увагу, що в разі реалізації пропозиції юридично потрібно дотримати питання рівності платників податків і тих, хто хотів би задекларувати своє майно.

Як повідомляв УНІАН, на початку цього тижня радник новообраного президента України Володимира Зеленського з економіки, фінансів та податкових питань Данило Гетьманцев виклав бачення реалізації ідеї загального декларування доходів громадян.

Сьогодні, 8 травня, Кабінет міністрів призначив заступника міністра фінансів Сергія Верланова головою Державної податкової служби України (ДПС).

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державну податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

Однак 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один з етапів конкурсу, відібравши кандидатів на пост керівників митної та податкової служб, претендентами на пост останньої, зокрема, стали заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

Оскільки конкурс з відбору голови митної служби заблокований через суд, комісія провела фінальний відбір кандидатів на пост голови податкової, в ході якого перемогу здобув Верланов, кандидатуру якого комісія рекомендувала уряду затвердити на цій посаді.