Ілюстрація / REUTERS

Долар і євро в Україні продовжують дешевшати. За добу курс американської валюти знизився на 10 копійок, європейської - на 7 копійок. Експерти вважають, що тенденція до зміцнення гривні збережеться і далі.

Про це повідомляють "Факти".

Читайте такожСуд відхилив апеляцію НБУ на користь колішніх акціонерів "ПриватБанку"

Відео дня

«Курс у травні може коливатися в діапазоні 25,9−26,75 грн за долар. Національний банк буде стримувати коливання, але тільки в тому випадку, якщо вони будуть мати спекулятивний тимчасовий характер. Зараз на ринку достатню пропозицію валюти, що призводить до зміцнення курсу гривні, попри глобальні ризики, політичні зміни і зниження облікової ставки НБУ. Приплив валюти забезпечують нерезиденти, українці з-за кордону та ІТ-фрілансери. Важливо відзначити, що зараз закінчився період травневих свят, який супроводжувався низькою активністю. Тому в найближчі дні активність буде зростати», - повідомив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин.

Варто відзначити, що в сформованих умовах НБУ активно нарощує свої валютні резерви. Зокрема, з 2 по 11 травня Нацбанк поповнив міжнародні резерви України за допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 100 млн доларів. А з початку року він збільшив резерви на 1,025 млрд доларів.