Ілюстрація REUTERS

На проведення дострокових виборів до Верховної Ради України, призначених на 21 липня, у державному бюджеті передбачено майже 2 мільярди гривень.

Читайте такожУ Мінюсті пояснили, за яких умов дострокові вибори до ВР можуть не відбутися

Про це повідомила голова Державної скарбничої служби України Тетяна Слюз в ході наради з публічних закупівель Центральної виборчої комісії (ЦВК) для проведення позачергових виборів у Раду.

Відео дня

"Держказначейство висловлює свою підтримку проведенню виборів. Згідно з бюджетною програмою, на проведення парламентських виборів передбачено 1,947 мільярда гривень", - зазначила Слюз.

За її словами, 300 тисяч гривень вже сьогодні-завтра мають надійти на рахунки Центральної виборчої комісії для проведення держзакупівель на потреби виборчого процесу.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня, в день своєї інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

23 травня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подав у Верховну Раду заяву про відставку.

Також, 23 травня указ президента про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів набрав чинності. Позачергові вибори у Верховну Раду призначені на 21 липня.