Крістін Лагард / REUTERS

Існуючі торговельні конфлікти становлять основну загрозу для зростання світової економіки. З такою заявою директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард виступила на завершення саміту "великої двадцятки" (G20) в японському місті Фукуока, в неділю, 9 червня.

Читайте такожЕкономісти підрахували світову "ціну" торговельної війни Трампа

У зустрічі брали участь міністри фінансів і голови центробанків країн-членів G20, передає «Німецька хвиля».

Відео дня

За оцінкою МВФ, тарифний конфлікт між Китаєм і Сполученими Штатами Америки може призвести до зниження світового ВВП на 0,5 відсотка (або 455 млрд доларів) в 2020 році. Вирішення існуючих торгових спорів слід зробити пріоритетним завданням, підкреслила Лагард.

Крім того, голова МВФ віднесла до загроз для зростання світової економіки низькі процентні ставки. Незважаючи на "обережні ознаки стабілізації", які демонструє світова економіка, у багатьох розвинених економіках зростає рівень боргу, а ринки, як і раніше, "уразливі для раптових змін у фінансових умовах", - йдеться в заяві Лагард.

Торговий конфлікт між Вашингтоном і Пекіном загострився в травні 2019 року, коли після невдалих переговорів президент США Дональд Трамп пригрозив підняти мита на товари з КНР до 25 відсотків. Надії на врегулювання спору тепер пов'язані із зустріччю Трампа з китайським лідером Сі Цзіньпіном, яка повинна відбутися в японській Осаці в кінці червня.