Ілюстрація REUTERS

Державна фіскальна служба України (ДФС) станом на 2 липня привласнила 239 українським підприємствам статус уповноваженого експортера, який дозволяє без оформлення сертифіката EUR.1 самостійно декларувати преференційне походження товарів на комерційних документах і прискорити процедуру їх експорту на ринки країн Євросоюзу.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт товарів

Як повідомили в прес-службі ДФС, уповноважений експортер у порівнянні з іншими експортерами має ряд переваг, серед яких, зокрема, спрощена процедура підтвердження преференційного походження українських товарів, необмежений термін дії даного статусу, а також пільговий режим оподаткування українських товарів у країнах ЄС.

Відео дня

Згідно з повідомленням, для отримання статусу уповноваженого (схваленого) експортера компанії-заявнику необхідно здійснювати зовнішньоекономічні експортні операції з товарами преференційного походження; не мати порушень правил визначення преференційного походження товарів, дотримуватися відповідність експортованих товарів правилами визначення преференційного походження товарів.

У ДФС повідомили, що термін надання митницею підприємству-експортеру статусу уповноваженого (схваленого) експортера був продовжений з 30 до 90 календарних днів з дня отримання заяви на отримання такого статусу.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2016 року Фіскальна служба почала видачу статусу схваленого експортера підприємствам, які експортують свою продукцію до країн ЄС.

За три роки дії сертифікатів стандарту EUR.1, необхідних для безмитного експорту товарів до Європейського Союзу, станом на початок червня ДФС видала українським виробникам 256 тисяч таких документів.