Ілюстрація REUTERS

Платіжна система Western Union встановила в Росії максимальний ліміт на транскордонні перекази одним клієнтом в одну країну на рівні 600 тис. руб. (9,5 тисячі доларів) в місяць. Нові правила починають діяти з 22 липня.

Читайте такожСвітові платіжні системи можуть піти з Росії - ЗМІ

Інформація про це міститься в листі, який платіжна система розіслала своїм партнерам, а також на офіційному сайті Western Union, передає РБК.

Відео дня

Обмеження є частиною комплексу заходів, які платіжна система проводить відповідно до вимог закону по боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, а також відповідно до рекомендацій ЦБ від 14 січня 2019 року, спрямованих на підвищення уваги кредитних організацій до окремих операцій клієнтів, йдеться в листі. Вони вводяться «з метою мінімізації ризиків використання системи Western Union у протиправних цілях». Нинішні обмеження для транскордонних переказів становлять $5 тис. для однієї операції.

За даними на 30 вересня 2018 року, Western Union здійснювала грошові перекази більш ніж у 200 країн і територій світу, йдеться на сайті компанії. Обмеження, які були встановлені раніше для Казахстану, Киргизстану, Китаю та В'єтнаму на рівні 100 тис. руб. на місяць, залишаються без змін, зазначається у документі.

За даними ЦБ, за 2018 рік росіяни перевели через платіжні системи Western Union, «Золота корона», «Юністрім» та ін. в країни СНД і далекого зарубіжжя близько $9,5 млрд, при цьому середня сума одного переказу становить близько $437, або 27,5 тис. руб.