Ілюстрація / REUTERS

Влада Нової Зеландії дозволила компаніям виплачувати працівникам заробітну плату в криптовалюті.

Читайте такожМайнери встановили історичний рекорд з видобутку біткойнів

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Financial Times.

Відео дня

"Дана постанова почне діяти вже наступного місяця", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно з постановою податкової служби Нової Зеландії, з 1 вересня дозволяється виплачувати заробітну плату в криптовалюті, якщо платежі здійснюються у вигляді регулярних фіксованих сум. При цьому вибрана цифрова валюта має бути прив'язаною принаймні до однієї валюти, яка виступає в якості законного виду платежу. Крім того, криптовалюта має бути конвертованою.

"Дане рішення не стосуватиметься самозайнятих громадян держави. Розмір прибуткового податку для компаній, які перейдуть на оплату праці в криптовалюті, як стверджує газета, не зміниться. На думку експертів, подібний крок є досить ризикованим, оскільки коливання цін можуть бути дуже великими та швидкими", - підкреслює видання.

Як повідомляв УНІАН, раніше Facebook заявив про плани випуску в обіг у 2020 році власної криптовалюти Libra. Здійснювати транзакції з використанням Libra, за словами представників компанії, можна буде за допомогою сервісів Facebook Messenger, WhatsApp, а також програми, яка на даний момент розробляється.