Поки не відомо, на яку дату буде перенесено аукціон / фото УНІАН

Фондова біржа ПФТС не отримала жодної заявки на участь в аукціоні з продажу 99,7726% акцій «Промінвестбанку», який був призначений на 28 серпня. Про це УНІАН повідомили у прес-службі біржі.

Читайте такожВерховний суд не став заарештовувати майно "дочок" російських держбанків

«Термін, до якого повинні були бути подані заявки, це – 15:00 вівторка. Станом на 15:00 вівторка заявок не було», - повідомили в прес-службі.

Відео дня

Поки що не відомо, на яку дату буде перенесено аукціон.

Як повідомляв УНІАН, «Промінвестбанк», що належить російському державному банку, за підсумками 2018 року отримав 3,389 млрд грн збитку. Як свідчить звітність банку, опублікована на його сайті, на 1 січня 2019 року статутний капітал фінустанови становив 50,919 млрд грн.

Довідка УНІАН. «Промінвестбанк» є одним із найбільших українських банків за обсягом активів і знаходиться у власності російського державного «Внєшекономбанку». C березня 2017 року щодо українських дочірніх структур російських держбанків діють санкції, які забороняють виведення капіталу на користь материнських структур.

Державна виконавча служба виставила на продаж на біржі ПФТС 99,7726% акцій банку в рамках виконання в Україні рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі щодо стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно пов'язаних з Коломойським компаній, які мали активи в Криму.