Ілюстрація REUTERS

Керівництво Національного банку України провело фінальну зустріч з місією Міжнародного валютного фонду, яка завершує роботу в Києві.

Читайте такожГривня на фоні чуток про провал переговорів з МВФ призупинила рекордне зміцнення

Про це повідомив голова НБУ Яків Смолій у Twitter, проілюструвавши повідомлення фотографією, де зображений він, його заступники Катерина Рожкова та Олег Чурій, а також глава місії МВФ Рон ван Руден.

Відео дня

«Exit meeting done. Про що в підсумку болітиме голова у команди МВФ у Вашингтоні? Як мінімум, про припинення тиску на реформаторів і збереження фінстабільності, яка залежить від перебігу низки судових процесів в Україні і не тільки», - написав Смолій.

Сьогодні, 26 вересня, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що українській владі не вдалося досягти домовленості з представниками місії МВФ щодо нової програми через ситуацію навколо «ПриватБанку», можливу зміну керівництва Національного банку і питання реалістичності показників проекту держбюджету на 2020 рік.

В українському представництві МВФ повідомили, що сьогодні заключний день роботи місії, і заява за її підсумками очікується завтра, 27 вересня, але не стали коментувати чутки про можливий провал переговорів.

За інформацією Міністерства фінансів України, переговори з МВФ щодо нової програми перебувають в активній стадії, і порядком денним можливої підтримки з боку Фонду може стати програма уряду, яка буде презентована Кабінетом міністрів 29 вересня.

Чергова оціночна місія МВФ розпочала свою роботу в Києві 11 вересня.