Зараз йде узгодження списку на приватизацію держпідприємств / фото УНІАН

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства завершує процес узгодження переліку з 800 державних компаній, які планують приватизувати у подальшому.

Читайте такожКабмін затвердив радників для чотирьох об'єктів великої приватизації

Про це написав міністр розвитку економіки Тимофій Милованов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, коментуючи ухвалений Верховною Радою закон про скасування переліку об'єктів державної власності, заборонених для приватизації.

Відео дня

"Скоро ми закінчимо погоджувати список з 800 підприємств для передачі на приватизацію. Звичайно, ті підприємства з цього списку, які важливі для держави, не будуть залишені у власності. А все інше буде передано на приватизацію для залучення інвестицій та економічного зростання", – написав він.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менше 500 підприємств до Фонду державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів "Prozorro. Продажу" в рамках малої приватизації.

Крім того, президент доручив Верховній Раді прийняти законопроект "Про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" до 1 жовтня 2019 року. Також Зеленський закликав Кабмін скласти список стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації.