Процес створення регіональної структури Митної служби запущений - Нефедов / фото УНІАН

Процес створення регіональної структури новоствореної Державної митної служби України запущений, повідомив голова відомства Максим Нефьодов.

Читайте такожДержавна митна служба хоче створити електронний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги

«Нарешті запустили створення регіональної структури Нової митниці. Цей шлях виявився значно важчим, ніж я очікував», - написав Нефьодов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

Він додав, що вже підписав положення про митницю і вибрав 16 виконуючих обов'язки керівників регіональних митниць для реєстрації юридичних осіб.

«Засвідчені копії документів з Кабміну отримані. Тепер наступний крок - погодження Мінфіном всього цього», - наголосив керівник Митної служби.

Раніше в інтерв'ю УНІАН голова Державної митної служби Максим Нефьодов повідомив про плани завершити процес об'єднання всіх митниць в єдину юридичну особу до вересня 2020 року, для чого необхідно внести ряд змін на законодавчому рівні.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.

На початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби України, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.