Державний "Укргазбанк" розпродає свої активи / фото УНІАН

Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" СЕТАМ (онлайн-аукціон OpenMarket) продало майно державного "Укргазбанку" на 1,3 мільярда гривень, повідомила прес-служба СЕТАМ.

Читайте такожУ Зеленського планують приватизацію держбанків

"OpenMarket продав 85 лотів "Укргазбанку" на суму 1,322 мільярда гривень", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, до цього списку входять різні об'єкти нерухомості: частина заводу "Арсенал", бізнес-центр, квартири, будинки, земельні ділянки, паркомісця.

"Укргазбанк" - давній та надійний партнер OpenMarket. На сьогодні банк є найрезультативнішим з наших клієнтів після виконавчої служби", - цитує прес-служба гендиректора держпідприємства СЕТАМ Віктора Вишнева.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) працює з 26 жовтня 2015 року. До цього система електронних торгів СЕТАМ працювала в експериментальному режимі в трьох областях з 1 травня 2014 року. У вересні 2017 року держпідприємство СЕТАМ змінило назву електронного майданчика для торгів на OpenMarket.

OpenMarket – електронний майданчик для проведення торгів майном, арештованого Державною виконавчою службою України.

"Укргазбанк" (м. Київ) працює на ринку України з 1993 року. За результатами докапіталізації банку за участю держави у 2009 році частка Міністерства фінансів в капіталі "Укргазбанку" становить 95%.

В кінці січня Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підтвердила готовність до входження в капітал державного "Укргазбанку".

У квітні міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що Мінфін на фінальній стадії залучення IFC в капітал "Укргазбанку" і чекає на підписання відповідної угоди до кінця 2019 року.