Ілюстрація REUTERS

Національний банк України спростив порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензій на переказування коштів у національній валюті без відкриття рахунків, скасувавши обов'язок узгоджувати внутрішні правила про переведення.

Читайте такожНБУ підтримує зниження мінімального капіталу банків

Як повідомляється на сайті НБУ з посиланням на рішення, яке набирає чинності з 15 листопада, тепер у пакеті документів для отримання ліцензії замість внутрішніх правил про переказ коштів буде подаватися інформаційна довідка про умови та порядок надання таких послуг.

Відео дня

Зразок такої довідки у формі опитувальника Нацбанк розмістив на своїй сторінці в інтернеті.

Що стосується внутрішніх правил про переказ коштів, то вони стають документом виключно внутрішнього користування небанківської установи.

Також Нацбанк відновив вимоги до бізнес-плану, який подається небанківською установою регулятору для отримання ліцензії.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада прийняла закон про "спліт", який передбачає ліквідацію Нацкомісії держрегулювання ринків фінпослуг і розділення її функцій між НБУ та Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

Зокрема, Нацбанк з 1 липня 2020 року отримає повноваження здійснювати нагляд за 1900 фінустанов, включаючи страхові та факторингові компанії, кредитні спілки, ломбарди та компанії, що надають послуги з переказу коштів.