Луганский банк оказался проблемным / Фото УНИАН

Національний банк України відніс «Український комунальний банк» до категорії неплатоспроможних, повідомляється на сайті регулятора.

Відзначимо, що «Укркомунбанк» став 50-м банком, який НБУ визнав неплатоспроможним з моменту початку очищення банківської системи в 2014 році.

У повідомленні наголошується, що Національний банк України з 31 липня заблокував платежі «Українського комунального банку» (Луганськ) через систему електронних платежів (СЕП) у зв'язку з призупиненням його роботи через проведення на території Луганська антитерористичної операції.

Відео дня

При цьому регулятор відзначає, що на банк надходили численні скарги клієнтів через невиплату або неперерахування коштів.

Читайте такожНБУ зобов'язав банки до 8 червня розкрити інформацію про реальних власників

«Укркомунбанк» не виконував десять і більше відсотків своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами впродовж 10 робочих днів поспіль», - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, з моменту призупинення діяльності акціонери і керівництво «Укркомунбанку» не вжили належних заходів для приведення діяльності банку у відповідність з вимогами законодавства та не організували роботу у відділеннях банку в Києві.

Довідка УНІАН. «Український комунальний банк» (Луганськ) працює на ринку України з 10 серпня 1993 року та входить до групи невеликих фінансових установ.

За даними НБУ, у банку відсутні власники значної частини акцій. Тим не менш, за інформацією ЗМІ, бенефіціарним власником «Укркомунбанку» є голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.