Ілюстрація REUTERS

Правління Фонду соціального страхування України очолив Олег Коваль, який наразі обіймає посаду заступника міністра соціальної політики.

Читайте такожДепутати підтримали президентські поправки в закон про перевірку отримувачів соцвиплат

Про це новий керівник фонду повідомив на брифінгу в Міністерстві соціальної політики.

Відео дня

«Правління відбулося в штатному режимі. Все відбулося конструктивно. На даний момент я очолюю правління фонду з боку держави», - сказав Коваль.

За його словами, бюджет фонду на 2020 рік буде розглянуто на наступному засіданні правління, яке очікується в найближчі тижні.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування 20 листопада повідомив про припинення фінансування виплат застрахованим особам у зв'язку з вичерпанням кошторисних призначень згідно з бюджетом.

У відповідь Міністерство соціальної політики спростувало цю інформацію і заявило про можливе рейдерське захоплення фонду його колишнім керівником, звільненим за махінації з майном організації і поновленим на посаді рішенням суду.

Наприкінці листопада прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував майбутні кадрові перестановки у фонді і його реформування, а також повідомив про рішення уряду спрямувати додатково 1,4 млрд грн на виплату в 2019 році лікарняних з тимчасової втрати працездатності, лікарняних по вагітності та пологах, виплат на поховання.