Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів оприлюднило для громадського обговорення проекти нормативно-правових актів про впровадження в Україні програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО), згідно з якими планує зобов'язати Державну податкову службу з 1 січня 2020 року забезпечити можливість тестування платниками податків безкоштовного програмного рішення.

Читайте такожБільшість українців підтримують запровадження касових апаратів для ФОПів - опитування

Як повідомляється на сайті Мінфіну, в переліку проектів, оприлюднених для громадського обговорення, - документи про порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, а також порядок використання фіскальних номерів і зміни в положення про форму та зміст розрахункових документів.

Відео дня

Також повідомляється, що за результатами опрацювання зауважень та пропозицій громадськості мають бути погоджені проекти з профільними міністерствами та відомствами.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 20 вересня ухвалила закон, який дає змогу використовувати програмні РРО поряд з традиційними, а також зобов'язує фізосіб-підприємців 2-4 категорій використовувати РРО. При цьому введення програмних РРО не стосуватиметься фізосіб, а також фізосіб-підприємців (ФОПів), які перебувають на першій групі оподаткування.

Також Рада ухвалила ще один закон щодо детінізації розрахункових операцій, який передбачає впровадження механізму так званого «кешбека» - компенсації вартості покупки на понад 850 грн покупцям у разі встановлення порушення продавцем порядку проведення розрахунків.