Бюджет-2019 не буде виконаний за доходами / фото УНІАН

Державний бюджет України на 2019 рік недоотримає близько 30 млрд грн на додачу до вже скороченого в середині жовтня плану з доходів на цей рік на 20 млрд грн.

Читайте такожЖодної катастрофи з виконанням бюджету немає - прем'єр

Про це йдеться в коментарі до інфографіки аналітичної групи Case Ukraine в рамках проекту «Ціна держави».

Відео дня

При цьому наголошується, що ситуація з наповненням бюджету некритична, оскільки недобір становить лише 3% доходів або 0,7% ВВП.

Експерти припустили, що ситуація з наповненням бюджету в грудні не краща, аніж у листопаді, коли дохід центрального бюджету впав на 7,3% у річному вираженні.

«Якщо щось подібне відбувається в грудні, то це щонайменше 30 млрд грн недонадходжень. Це означає, що не буде виконано або буде відкладено на наступний рік низку програм, найімовірніше ті, що мають інвестиційний характер», - йдеться в коментарі.

Як повідомляв УНІАН, згідно із заявою міністра фінансів України Оксани Маркарової, державний бюджет України на 2019 рік не буде виконано за доходами, у зв'язку з чим уряд змушений вживати заходів для ретельного аналізу низки витрат на предмет їх відповідності пріоритетам бюджету і програмі уряду.

Державний бюджет України за листопад 2019 року одержав 88,831 млрд грн доходів, що на 8,6% нижче за плановий показник на цей період. З початку року, за січень-листопад, держбюджет отримав 899,746 млрд грн доходів, що на 5,9% нижче за плановий показник на цей період.