Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розглядає можливість перегляду макроекономічного прогнозу на 2020-2022 роки в частині курсу гривні до долара.

Читайте такожГривня почала тиждень зі зміцнення: офіційний курс НБУ

Про це заявив керівник Мінекономіки Тимофій Милованов під час презентації планів та досягнень міністерства, яка відбулася на території харківського підприємства "Турбоатом".

Відео дня

"Що стосується курсу, то я думаю, що нам доведеться переглядати прогноз курсу у макропрогнозі в напрямку більшого зміцнення. Це не означає, що курс буде меншим. Зараз 23-24 (гривні за долар - УНІАН). Ми все одно чекаємо, що буде певна девальвація. У нас в прогнозі середній курс був 26-27 на наступний рік, але що більше хороших новин для економіки, то сильнішим буде курс", - сказав він.

Серед останніх хороших новин для економіки міністр назвав досягнення домовленостей щодо транзиту російського газу в Європу.

Як повідомляв УНІАН, восени цього року в Мінекономіки представили оновлений макропрогноз на 2020-2022 роки, в якому середній валютний курс на наступний рік становить 27 гривень за долар.