Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України ПриватБанк" відкрив прийом заявок підприємців та представників малого бізнесу на отримання пільгових кредитів у рамках нової державної програми стимулювання бізнесу "Доступні кредити 5-7-9%".

Читайте такожЕксперти назвали головні труднощі боротьба із тіньовою зайнятістю

Як повідомили в прес-службі банку, для участі в програмі досить мати рахунок у "Приватбанку" та подати заявку на спеціальній сторінці сайту банку 5-7-9.pb.ua.

Відео дня

У банку зазначили, що в рамках програми підприємці можуть отримати кредит на розвиток бізнесу терміном до 5 років у сумі 1,5 мільйона гривень, а держава компенсує частину відсотків у залежності від кількості створюваних робочих місць з можливістю щоквартального зниження ставки.

Також у банку нагадали, що програма розрахована на розвиток бізнесу суб'єктів малого і середнього підприємництва, чисельність працівників якого не перевищує 50 осіб (з урахуванням групи пов'язаних осіб), а річний дохід - 50 мільйонів гривень. Надалі банк планує поширення програми на розвиток новоствореного малого бізнесу.

Кредити за програмою можуть видаватися на придбання та/або модернізацію основних засобів, а також об'єктів нерухомості та транспортних засобів, які будуть використовуватися в комерційних і виробничих цілях, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, в яких ведеться основна господарська діяльність (крім офісних приміщень).

Посилаючись на дані дослідження банківського ринку України, проведеного GFK у 2019 році, у банку повідомили, що його послугами користуються 64% українських компаній і 74% вітчизняних підприємців.

Як повідомляв УНІАН, 14 січня Верховна Рада України прийняла закон про створення Фонду розвитку підприємництва.

Закон передбачає збільшення спецфонду держбюджету у 2020 році на 2 мільярди гривень шляхом дострокового погашення векселів Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, які будуть спрямовані на фінансування нової бюджетної програми – Фонду розвитку підприємництва.

24 січня Кабінет міністрів затвердив постанову, необхідну для старту з 1 лютого програми "Доступні кредити 5-7-9%" в рамках Фонду розвитку підприємництва.