Два міністерства об'єднали в одне після створення нового уряду у серпні 2019 року / УНІАН

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов допускає відокремлення Міністерства аграрного розвитку, але вже після завершення земельної реформи.

Про це він повідомив в ефірі одного з телеканалів.

Читайте такожНаглядові ради як гарантія дотримання балансу інтересів держави, уряду та бізнесу (укр.)

Відео дня

«Зараз проводиться реформа землі, реформа аграрного ринку. Після того як реформа закінчиться, буде запущений ринок, я, може й, підтримаю ситуацію, коли ми створимо міністерство АПК - нове», - сказав міністр.

Також Милованов зазначив, що до об’єднання Міністерства економічного розвитку і Міністерства агропромислового комплексу останнє було «корупційною структурою».

«Ми взяли міністерство АПК в жахливому стані: на державних підприємствах крадуть, ми це зупиняємо…, також там продавали за «відкати» державну підтримку, ми це зупинили. Насправді, в тому міністерстві не було що рятувати, його потрібно було закривати», - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, після створення нового уряду в серпні 2019 року колишні Міністерство економічного розвитку і Міністерство агропромислового комплексу були об'єднані в єдине Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, яке і очолив Милованов.

Однак під час зустрічі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком у січні цього року президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність переформатувати деякі міністерства. За словами глав держави, час показав, що деякі міністерства все ж варто розділити.