Олексій Гончарук / REUTERS

Кабінет міністрів України доручив новому керівнику Державної фіскальної служби (ДФС), яка в даний час перебуває в стані ліквідації, Сергію Солодченку протягом найближчих тижнів змінити керівництво всіх регіональних підрозділів відомства в рамках заходів, спрямованих на детінізацію української економіки.

Читайте такожМитниця не виконає план у лютому – Гончарук

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу за підсумками засідання уряду.

Відео дня

«Вчора я провів нараду з головою Державної фіскальною службою, і ми домовилися, що протягом найближчих тижнів абсолютно всі керівники обласних, регіональних підрозділів ДФС будуть замінені з метою боротьби з «тінню». У нас є окремий план, в найближчі тижні ми серйозно ускладнимо життя людям, які займаються переведенням у готівку грошей - це серйозна біда для української економіки», - сказав Гончарук.

Він підкреслив, що уряд має цілу низку заходів, які планується здійснити найближчим часом у даній сфері, проте не повідомив подробиці.

«У нас є ціла низка заходів, які ми будемо здійснювати найближчим часом, про що повідомимо додатково», - додав прем'єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого уряд висунув завдання новому керівнику Державної фіскальної служби Сергію Солодченку перезавантажити роботу відомства.

12 лютого Кабінет міністрів України тимчасово поклав виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби на Сергія Солодченка замість Дениса Гутенка.

Солодченко раніше обіймав посаду начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС, а звільнений Гутенко з липня 2019 року очолював комісію з реорганізації ДФС для завершення комплексної реформи служби і початку роботи податкової та митної служб.

Довідка УНІАН. Уряд у грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Новостворена податкова служба отримала держреєстрацію 17 травня 2019 року, митна служба - 16 липня минулого року.